מעריב – nrg – להרגיש בבית

זמן רב חיפשה מעצבת הפנים מירב שלום דירה שבה תוכל לממש את תפיסת העיצוב שבה היא דוגלת: “הבית כחלל אחד”

פונקציונליות, ניקיון ומרחב. אלו הם העקרונות שאותם הגשימה המעצבת מירב שלום, כאשר ניגשה לתכנן ולעצב את ביתה האישי. לפני שנתיים וחצי ניגשו בני הזוג שלום לתהליך רכישה של בית חדש מקבלן. לבני הזוג יש שני בנים, בני 4 ו-7. “חיפשתי זמן רב דירה שאוכל לממש בה את תפיסת העיצוב שבה אני דוגלת: ‘הבית כחלל אחד'”.
“בתכניות דירה רבות שראיתי לא ניתן היה להגדיל את חלל האירוח וליצור מרחב ציבורי גדול ומאוורר. בדמיוני ראיתי דירה בתוך בניין מגורים, שעל ידי תכנון ועיצוב נכון אפשר ליצור בה תחושה של בית פרטי”.
בני הזוג מצאו את הדירה בעלת הפוטנציאל הגדול ביותר למימוש החלום שלהם. כבר במהלך המשא ומתן עם הקבלן נולד סיכום לפיו יתאפשר לבצוע כל שינוי במערכות הדירה ובקירות הפנים – כתנאי לביצוע העסקה. בכך התאפשר להתייחס לחלל ברמה של מעטפת בלבד ולחלק את הדירה מחדש לפי צרכי המשפחה.

הדירה נמצאת בשכונת אם המושבות החדשה בפתח תקווה, בקומה הראשונה מתוך תשע קומות. זהו בניין אינטימי יחסית ל”גורדי השחקים” הנבנים באזור. שטחה 145 מ”ר, ובנוסף שתי מרפסות שמש בנות 20 מ”ר כל אחת. בתוכנית המקורית הייתה הדירה מחולקת לשישה חדרים. המטבח היה קטן מאוד וחלל הדיור היה סטנדרטי. המטרה הראשונית הייתה ליצור חלל ציבורי יוצא דופן בגודלו,  שבמרכזו בולט מטבח עם אי גדול לעבודה. “בעלי חובב בישול, והמטבח אצלנו הוא לב הבית. היה לי חשוב לתת כאן תשומת לב מיוחדת”.
המטבח עוצב בקווים מודרניים ונקיים. תוכנן סטריפ רחב של כ-6 מטר של ארונות גבוהים שבמרכזו פתח שקוע שבו מונחים מכשירי חשמל שלרוב תופסים מקום רב ממשטח העבודה. נוסף על כך מאכלס המטבח אי רחב ידיים שבו מוקמו הכיריים והכיור. כל יתרת השטח משמשת נטו לעבודה.
משטח  קוריאן עבה בשילוב בוצ’ר מעץ אלון טבעי במשחק של גבהים מקנים למטבח נופך יוקרתי, מזמין ומעורר השראה.
הסלון והמטבח אוחדו לחלל אחד גדול ורחב, והאלמנט המפריד ביניהם הוא קיר דקורטיבי עדין שנצבע בגווני טיח אפור בהיר. הגוונים השולטים בחלל הציבורי הם בהירים על בסיס אפרפר, המשדרים חמימות ורוך. זאת על מנת שלא להפריע לזרימה ובמטרה להעצים את תחושת הגודל.
ספה רחבה מעור בגוון אבן נפרסה על פני קיר הסלון, נתחמת בשני עמודים מצופים בלבני סילקט ענתיק התוחמים את חלל פינת הישיבה. מעל מתנוסס פסיפס של 21 תמונות אשר משתלבות לכדי תמונה אחת גדולה המכניסה צבע ועניין.
כורסה נוחה ומפנקת ושני שולחנות עשויים במבוק מקנים לפינת הישיבה תחושה של פשטנות אלגנטית חמה ולא מנוכרת. למעשה, החמימות עוטפת את הבית כולו. בהמשך ניצבת פינת אוכל גדולה מעץ מלא וסביבה כסאות בגוונים שונים המעניקים צבעוניות ומושכים את העין.

את החלל הציבורי ממשיכה פינת המשפחה, אשר מובילה למרפסת האחורית של הבית.
“חיפשתי ליצור הפרדה בין החלל היומיומי שלנו ההורים לזה של הילדים. בחלל הזה יצרתי את הממלכה הקטנה שלהם שנועדה לספק להם עניין וכיף .שם מוקמה פינת המחשב, הטלוויזיה, ארון לאחסון המשחקים ופופים שהותאמו למידתם”. המרפסת הממשיכה מיועדת אף היא לילדים ותוכננה בהשראת חוף ים בתאילנד. היא אובזרה בריהוט המדמה חוף ים, ולהשלמת המראה נפרסו יריעות של דשא סינתטי מוריק. ציור הקיר המרהיב שצויר על ידי אמן האייר-בראש איציק ארט לא מותיר מקום לספק: הגעתם לתאילנד.
מרפסת הסלון עוצבה בנגיעות פרובנסיות ורוצפה באריחי דק. במרכזה קונכייה נוחה ומפנקת ופינת קפה הנתחמת על ידי שני עצי פרי שנשתלו בכדי ראטן ענקיים ולבנים.
“בחדרי הרחצה שמרתי על הקווים הנקיים והמרגיעים. מראה גדולה הוצבה מעל לארון האמבטיה התלוי. קיר האמבטיה חופה בפילו ארג’נטו – קרמיקה ייחודית בעובי 3.5 מילימטר המגיעה כפלטה באורך של שלושה מטרים”.
בחדר השינה של ההורים נוצרה אווירה נינוחה ומפנקת. גב המיטה ובסיס המיטה נבחרו בגווני אבן ומולם הוצב ארון הבגדים המשותף בגווני שמנת, המשתרע לאורך כל הקיר ובתוכו משולבת טלוויזיית לד. בניגוד לאווירה הקלאסית שבחדר ההורים, חדרי הילדים עוצבו בגישה צבעונית הרבה יותר: בורדר צבעוני נתלה בחדר הילד הקטן ובחדרו של הבן הגדול שולטים גווני הטורקיז. “אין ספק שנוצרה כאן דירה נבדלת, שונה  מהנוף המקומי המקיף אותה. אנחנו מרגישים כאן בבית”, מסכמת מירב שלום.

ptikva-new1

ptikva-new9

ptikva-new12

ptikva-new4

ptikva-new8

לכתבה המלאה

עיצוב פנים