מגזין בניין ודיור – להרגיש ניו יורק בנס ציונה

באמצעות דגש על עיצוב נועז, צבעים חזקים ואלמנטים מיוחדים הפכה דירת הגן הזו בנס ציונה לחוויה אורבנית עם ניחוח חו”לי צבעוני וכיפי. בואו לסיור

הדיירים: זוג עם שלושה ילדים
המקום: נס ציונה
השטח: 164  מ”ר + 120 מ”ר גינה
התקציב: 350,000
עיצוב פנים: מירב שלום – תכנון ועיצוב פנים

 בעלי הבית הם אנשים נועזים: הם אוהבים את השונה והאחר ולא חוששים מצבעים. בפגישה הראשונה בין מעצבת הפנים לדיירים, הבינו כל המעורבים בפרויקט ששיפוץ הדירה היא הזדמנות ליצור דירה אחרת, מיוחדת, נועזת, אפלולית ומוארת כאחד. המעצבת הכינה ללקוחות הדמיה של הדירה כפי שהיא השתקפה בעיניי רוחם: סטייל ניו יורקי, מאוד עכשווי ושונה בנוף. הלקוחות אהבו את ההדמיה כמו שהיא, ללא כל שינויים, והעבודה על הדירה החלה.
 Salon11salon22
המעצבת התבקשה לייצר במטבח דלפק אכילה ל-6 סועדים המאפשר קשר עין, וכך נוצר דלפק מרובע (ולא טורי) היוצר תחושה של שולחן אוכל מוגבה. כיוון שהדירה נחשבת חשוכה, הושקעה מחשבה מרובה באיך להפוך אותה למוארת, והעניין קיבל דגש גדול בתהליך התכנון. כך, נעשה שימוש בתאורה מוסתרת בגבס, פסי צבירה וגופי תאורה צמודי תקרה.
בעלת הדירה הינה גרפיקאית, ובמסגרת העיצוב נעזרו רבות בכישוריה לצורך שדרוג הדירה. המוטיבים החוזרים הם צבעי שחור-לבן בהדפסים, צורות וטקסטורות שונות, ובנוסף להם היה שימוש גם בסקאלת צבעים הכוללת ורוד פוקסיה, צהוב וירוק. אלמנט מיוחד בדירה הוא עיצוב הדפס המילה New York על זכוכית הקלאפה במטבח, וכן בקיר התמונות שמעל הספה, כאשר את ההדפסים שבתוך המסגרות עיצבה הלקוחה.
לבעלת הדירה היא חשוב מאוד נושא האחסון, ולכן קיר הטלוויזיה של הסלון, שמאחוריו נמצא המעבר לחדרים, פורק ונבנה מחדש כך שמאחוריו נוצרה נישת ארונות. כך נוסף שטח אחסון רב, בעוד מעבר החדרים נשאר מרווח. בנוסף, על מנת שהמעבר יהיה מעניין, הושקע לאורכו גוף תאורה נסתר וא-סימטרי. מכיוון שבעלת הדירה עובדת מהבית, בהמשך המעבר לחדרים נוצרה עבורה פינת עבודה.
sheina1
גם הגינה זכתה לטיפול, והחלק המרוצף בתוכה הוגדר כאזור אירוח, הכולל גם פינת רביצה מפנקת עשויה במבוק בשילוב בטון – המתכתב עם סגנון הבית. בנוסף, מכיל חלק זה של הגינה גם פינת אוכל גדולה ורחבת ידיים מבטון.
gina1

עיצוב פנים