מגזין בניין ודיור – זעזוע רגוע – פנטהאוז צבעוני ומפתיע בראשון לציון

בדרכי לראות את הפנטהאוז בראשון לציון, שילבתי אצבעות וייחלתי לעצמי למצוא דירה שיהיה בה משהו אחר, חדש ומרענן, ואכן, בקשתי התגשמה. נכנסתי לפנטהאוז והתחלתי לחייך עוד בטרם הספקתי להתרשם מחיוכה מאיר הפנים של מעצבת הפנים החביבה, מירב שלום.

חזון, דמיון וכשרון של מעצבת שהחליטה להעז, הובילו ליצירת דירה ססגונית, נעימה ועליזה. לצד הצבעוניות ניכרת במקום תשומת לב לפתרונות יעילים תוך התייחסות לתקציב מוכתב

 

מאת: גילי אריאל, מגזין בניין ודיור

צילום: רסקין פרלמן צלמים

 

הדיירים: משפחה בת 5 נפשות

המקום: ראשון לציון

השטח: 190 מ”ר

עיצוב פנים: מירב שלום

תמונה-2

בדרכי לראות את הפנטהאוז בראשון לציון, שילבתי אצבעות וייחלתי לעצמי למצוא דירה שיהיה בה משהו אחר, חדש ומרענן, ואכן, בקשתי התגשמה. נכנסתי לפנטהאוז והתחלתי לחייך עוד בטרם הספקתי להתרשם מחיוכה מאיר הפנים של מעצבת הפנים החביבה, מירב שלום.

תוך כדי החלפת ברכות בוקר טוב, איזה כיף שבאת, בואי תיכנסי, את רוצה לשתות משהו, הכול ישראלי מאוד, העברתי מבט מהיר על שנגלה לעיניי וחשבתי על המעצבת הצעירה הזאת שקיבלה שלוש מתנות: דמיון מפותח, טעם טוב וכמות בלתי מבוטלת של העזה. לדמיין חיים בדירה מעוצבת בשילוב של צהוב עז, ורוד פוקסיה, סגול, לבן ואפור, ולא להירתע מתוספת של נקודה ירוקה זוהרת, זה לא פשוט, ועם זאת על אף קשת הצבעים שיכולה לזעזע בקלות, הכניסה לפנטהאוז מלווה בתחושת רוגע ושלווה עליזה. איך היא עשתה את זה?

“מי שנתן לי את ההשראה הם הדיירים. כשהם הגיעו אליי, ראיתי מולי אנשים צעירים, ולא רק במראה, חמים, צבעוניים, כריזמטיים ועם הרבה שיק. הם הגיעו כדף נקי ללא רעיונות קודמים ורצו לשמוע ממני איך הדירה שלהם תיראה,” מספרת מירב שלום, “באותו הרגע ידעתי שהבית שלהם ייראה בדיוק כמוהם, חמים, מיוחד וצבעוני.”

ואכן במבט ראשון הצבעוניות היא זו שעושה את הבית, אך במבט שני ובוחן יותר, עולים וצפים פתרונות פונקציונליים שהצבעוניות קצת דחקה הצידה. ראשית, כרקע לגוונים שחולקו בכל חדרי הבית לפני ייעוד השוהים בהם, נבחרו לריצוף שני חומרים. חדרי השירותים וכל האזור החברתי אשר נועד לפעילות אינטנסיבית של משפחה עם שלושה ילדים בני שלוש, תשע ושתים עשרה, רוצפו באריחי גרניט פורצלן אפורים קלים לתחזוקה. גם בחדר העבודה, יחסית קטן ומאורגן מאוד, שתוכנן בנפרד מאזור הפעילות המשפחתית, הריצוף זהה, ולחדרי השינה נבחרה רצפת פרקט.

zazua-ragoa1

zazua-ragoa2

zazua-ragoa4

ניכרת בדירה המחשבה על מקומות אחסון, לדוגמה: קיר החיץ בסלון שמפריד בין אזור האירוח לחדר העבודה, הוא למעשה ארון שבתוכו שולב אקווריום, הארונות הגבוהים והלבנים במטבח וקיר נמוך שנבנה בחדר ההורים ומסתיר מאחוריו פינת טיפוח לדיירת. מעבר לפונקציונליות והצבעוניות העליזה, דבר נוסף שאהבתי בבית הוא נושא הפשטות. המעצבת לא ניסתה להוכיח את כישוריה בעיצובים מיוחדים ויקרים, ובכל הבית, במיוחד בחדרי השינה ובחדר המשפחה, היא בחרה בריהוט צנוע ובסיסי, כשאת העושר הוויזואלי היא מספקת באמצעות תוספות

הצבע במגוון פתרונות. טפטים שהותאמו, אותיות צבעוניות ששילובן בעיצוב הכללי נראה הומוגני ללא אילוץ מיותר מעצם כך שאותיות ומילים הפכו טרנד אופנתי. ולסיום פרטי ריהוט, שחלקם נתפסים כריהוט משרדי, הנותנים את נקודת הצבע הנכונה בכל אחד מהחדרים. בחדר השינה של ההורים, שמתי לב לרגישות של המעצבת. החדר הותאם לשני בני הזוג, לגבר ולאישה. יש בו גוונים רכים של תכלת, בז’ ולבן עם קיר שחור שעליו כתובים משפטים מנחים לחיים הטובים. שתי נקודות צבע דומיננטיות של ורוד פוקסיה מכניסות לחדר את הנגיעה הנשית. לקראת סוף הסיור בדירה, יצאתי אל המרפסת אשר לה שתי יציאות, האחת מהסלון והשנייה מחדר שינה הורים.

zazua-ragoa5

zazua-ragoa6

zazua-ragoa7

zazua-ragoa8

zazua-ragoa9

zazua-ragoa10

zazua-ragoa11

zazua-ragoa12

zazua-ragoa13

zazua-ragoa14

עזבתי את הדירה אפופת תחושה של עליזות קלילה ונעימה, תוך שאני שמה פעמיי ליעד הבא מתוך תקווה שגם שם מחכה לי חוויית עיצוב נעימה. על כך בכתבה אחרת.

לכתבה המלאה

עיצוב פנים