מגזין בניין ודיור – בית משפחתי רגוע וססגוני

מגוון הצבעים שנועדו לבית סיכמו מראש הדיירים יחד עם
המעצבת, ומכאן ניתנה למירב שלום יד חופשית לפזר אותם
בבית בצורה הנכונה שלא תפגע באווירת השלווה הרצויה

katava-bait2מגוון הצבעים שנועדו לבית סיכמו מראש הדיירים יחד עם
המעצבת, ומכאן ניתנה למירב שלום יד חופשית לפזר אותם
בבית בצורה הנכונה שלא תפגע באווירת השלווה הרצויה

katava-bait3

“את ההשראה לעיצוב הבית הזה קיבלתי מהדיירים עצמם,” כך
פתחה מירב שלום את הסיור בבית, “מהפגישה הראשונה עם זוג
ההורים, להם ארבעה בנים, הבנתי שמדובר באנשים המקרינים
כמות עצומה של רוגע, שקט וחמימות, אך עם זאת גיליתי שהם
מאוד אוהבים צבעוניות עליזה.” זו הייתה נקודת ההתחלה עבור
המעצבת מירב שלום. חופש הפעולה שהוענק לה סייע לה רבות,
אם כי כאשר היא סיפרה להם על הרעיון שלה ליצור מדרגות
כחולות אשר יובילו לקומה העליונה, היא הבינה שרק הדמיה
קרובה למציאות תאפשר לה ליישם את הרעיון, ואכן, זה פעל.

עם קבלת הסכמת הדיירים למדרגות הכחולות כצבע הים, הם
קבעו ביחד את קשת הצבעים שתקשט את הבית, ובתוכה: כחול,
ירוק, צהוב וטורקיז. מירב לא סונוורה מחופש הבחירה שניתן לה
והחליטה, בהסכמת הדיירים כמובן, שכל משחקי הצבע יתרכזו
באזורים החברתיים, כלומר בקומה התחתונה, ולעומת זאת בחדרי
השינה שבקומה העליונה בולטים גוונים של לבן ואפור עם אזכורים
עדינים של צבעים אחרים הלקוחים מהסקאלה שנבחרה.
כרקע הולם לססגוניות שתוכננה לבית, נבחרה רצפת פרקט תלת
שכבתית במראה של אלון מעושן. רצפת העץ יחד עם הקירות
והתקרה הלבנים יוצרים ביחד אווירה נינוחה של רוגע המשאיר
מקום לעליזות הצבעונית.
את חלוקת אזור האירוח לשני קטעים מקבילים מסבירה מירב:
“כיוון שמדובר בבית דו מפלסי, כשקומת האירוח למטה וקומת
המגורים למעלה, היה חשוב להורים שנייצר פינת ילדים גם בקומת
הכניסה על מנת שלא יתנתק הקשר עם הילדים בכל אחת משעות
היום. מכאן הוחלט לחצות את חלל האירוח לשניים.” החלוקה
בוצעה על ידי רהיט שהוזמן במיוחד ובו משולבת ספרייה דו
צדדית שעוצבה בקווים א-סימטריים ומסך טלוויזיה המסתובב
לשני הכיוונים. עוד באזור החברתי נמצאת פינת האוכל, ובה
הגוונים שנבחרו לעיצוב הבית מיוצגים על ידי הכיסאות. במטבח,
גם כאן חרגה מירב שלום מהמוסכמות. את דלפק המטבח היא
בחרה לבנות כיחידה הניצבת על רגליים, אותה היא חיפתה בקיר
גבס ועליו הודבק טפט דקורטיבי. בהיבט פונקציונלי הדופן
הפנימית של דלפק המטבח נבנה מלבנים. ואם מדברים על
פונקציונליות כדאי להזכיר את מקומות האחסון הרבים שאותם
השתדלה מירב לקבוע בכל פינה אפשרית. גם הגינה שסביב הבית
ניתנה לידיה של מירב שלום, ובהתחשב שרוב דיירי הבית הם
בנים, ומתוך ידיעה שבנים אוהבים כדורגל ומשחקי כדור נוספים,
נבחרה לפינת הרביצה בחצר פינה קטנה בלבד, וגם שולחן האוכל
לא תופס מקום גדול מדיי. השאר, דשא ודק מעץ פתוחים, מוכנים
ומזמינים למשחקים.

לכתבה המלאה

עיצוב פנים